3 Nisan 2011 Pazar

salak ben!

İçim daraldı bu havalardan. Bahar yorgunluğu mu desem, bahar depresyonu mu desem, işte o şeyi atamıyorum üstümden. Korktuğum fırtına her an çıkabilir, şehrin diğer ucunda da dolu yağıyormuş deli gibi, aman gelmesin bu taraflara...hava raporu verecek değilim yazı boyunca, içimdekileri susturmaya çalışıyorum sadece. 
İçinde bulunduğum ruh hali bu sefer panik atak değil cidden. Göğsüm ağrıyor tam 1 haftadır. Ortalığı velveleye vermeden güzelce aile hekimimize gittim tavsiye üzerine. Ama kadın benim ne evhamlı biri olduğumu bilmediğinden mütevellit, felaket tellalı gibi kardiyoloğa görünmemin gerekliliğinden tut, astım başlangıcı olma ihtimaline karşı göğüs hastalıkları doktoruna görünmemin aciliyetine kadar olur olmaz cümleler sarfetti bana 5 dakika içinde. Eee bu sefer de demek ki evham değilmiş diyerek aldım yarın sabaha randevuyu, sonra da oturdum ağladım. Yemin ederim doktora gitmekten, her birinin ayrı ayrı istediği envayi çeşit testi yaptırmaktan bıktım usandım. Ben kendime dikkat ettikçe, hastalıktan kaçtıkça, abuk subuk şeyler buluyor, kendine çekiyor beni sanki. Ağlama sebebim de tam da buydu işte. Birşeyim yokken, moralim de gayet güzelken, 2 gün sonra geçer ne de olsa diyerek kendi sesime kulaklarımı tıkarken hoop birisi geliyor bana bunları söylüyor. Yok tansiyonum düşükmüş, yok kalbim neden 100 atıyormuş, yok çok sigara içiyormuşum, yok solunum testi ve tiroid testi yaptırmış mıyım? Bunların çoğunu yaptırdım ben, panik atağım var benim tabii ki de yaptırdım. İşte kendisi yaşamayan bilemiyor bu panik atak denen bokun insanı ne derece paranoyak yaptığını ve yıprattığını. Aile hekimi olacak insanların da azıcık bari olsa insan psikolojisinden anlıyor olması gerek diye düşünüyorum. Demek ki Allah korusun çok önemli bir hastalığım olsa ve o kadının eline düşsem çat diye öleceksin diyecek bana yelloz. "Aile" hekimiymiş! Peh!! Yemişim onun  aile hekimliğini! Velhasıl, ben kadını çok ciddiye almasam da içime kurt düştü bir kere işte ve işin kötüsü ağrı da geçmedi ve yanına da birkaç ekstra anormallik de eklendi. Ya da benim o anormallik sandığım şeyler mevcut göğüs ağrısının panik atak ayağı, bilemiyorum, anlayamıyorum. Vücudumun, beynimin bana oynadığı oyunlardan sıkıldım artık. Kendimden de sıkıldım, vücudumun olur olmaz sinyallerinden de, insanların hissettiğim şeyleri tamamen psikolojik olarak görmesinden de, ve sanki ben bütün bunları seve seve başıma getiriyormuşum da aslında bunu önlemenin çok basit bir yöntemi varmış da ben gerizekalı olduğum için öğrenemiyormuşum gibi muamele görmekten de sıkıldım. Allahım alsın artık içimden bu huzursuzluğu. Zira bahar geliyor, günler uzuyor, etraf neşeleniyor ve fakat benim içim içimi yiyor...
Umarım yarınki doktordan iyi haberler alırım.
Aklımda yazacak bir çok şey var, onlar da akşama ya da başka bir bahara artık....

11 yorum:

  1. hey! negzell, ben seni mutlu görmek istiyorum asma yüzünüü.. bahar geliyor dediğin gibi günler uzuyor.. ya emin ol sen pozitif düşündükçe düzelicek her şey üzme kendini :*

    YanıtlaSil
  2. @Mia, sağol canım:) ver gazı bana, buna ihtiyacım var benim de:))

    YanıtlaSil
  3. umarım en yakın zamanda hersey senin için ve tüm diğer isteyenler için (mesela ben)daha iyi olurrr...

    YanıtlaSil
  4. umarım öyle olur Doz Büyücüsü...

    YanıtlaSil
  5. Yahu doktordan geldin mi noldu ? Bişe yazsana çatladık burda...

    YanıtlaSil
  6. @Bir İnce Ses, geldim de hemen sonra derse gittiğim için eve anca gelebildim. Cidden panik atak değilmiş, bronşit astım imiş daralma sebebim:S Solunum testi yapıldı, yaşıma göre düşük çıktı sonucu. Şimdi 1 ay fısfıs kullanıcam ve sonra tekrar kontrole gidicem. İnşallah o zamana kadar düzelir birazcık:))

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun :/ Birazcık ne demek ya.. Geçer hepsi.. Hem sevgilin de gelecek ne kaldı şurda 17 mayısa :)

    YanıtlaSil
  8. Geçer di mi İnce:) Hem geçmese de sevdicek gelince kendimizi oksijeni bol yerlere atacağımızdan, doğal yollardan düzelir:)

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun ya, öyle bir anlatmışsın ki beni bile korkuttun. Sakin ol önce, derin derin güzel nefesler al. Bişeyin yokmuştur ki :))

    YanıtlaSil
  10. Ya insanın sevdiği yanında olursa hastalık aklına gelmez ki.. İnsan hasta bile olmaz :)

    YanıtlaSil
  11. @Ukela çok önemli bişeyim yokmuş ki evet:)
    @Bis, gelmez tabii, negzel:)

    YanıtlaSil