25 Ağustos 2010 Çarşamba

bir bilenin hafta sonu rehberi.

Bayılıyorum şu hafta sonlarına tabii yapılacak güzel aktiviteler varsa...ben yaşadım ve gördüm o 2 güncüğün, hatta yaz dolayısıyla cuma günü saat 19:00da başlayıp pazar gecesi saat 12:00de sona ermesiyle takriben 53 saate tekabül eden, sonra insanın gerçek dünyada prensesten kül kedisine, seyahat edilen aracın da bal kabağına dönmesiyle ve gidilen yerden sonra "welcome to the jungle ya da real world" diye hayıflanılarak sona eren o 2 güncüğün süper geçmesi için neler lazım:
1. Öncelikle nereye gidileceğine en geç çarşamba gününden karar verilmeli ki haftanın en yorucu günleri olan perşembe ve cuma çabuk geçsin, bi amaç olsun, motive olacak bi bahane olsun.
2. En eğlenilecek arkadaşlar gaza getirmek suretiyle organize edilip nasıl ne zaman gidileceğine karar verilir.
3. Gerekli maddi manevi hazırlıklar yapılır, ziyaret edilecek yerdeki arkadaşlar günde 55 kere aranarak taciz edilmek suretiyle rezervasyon olayları ayarlanır.
4. Yolculuğa çıkılacak saatin gelmesi bavul hazırlayarak, uyunarak ve bilumum sıkıcı işler yapılarak beklenir.
5. Yolculuğa çıkılır, ilk benzinlikten yol için abur cubur alınır, yarı uyur yarı uyanık emre aydın ve teoman eşliğinde biraz yorucu ama süper bi yolculuk yapılır.
6. Yolculuk sonrası süper bi sabahta tatil başlar.
7. Mümkünse kliması olan bi odada kalınır, yoksa da vantilatör olmalıdır.
8. Deniz süper ve de süper bi koyda olmalıdır. Bi de yosunlu börtülü böcekli dikenli taşlı olmamalıdır. Öyleymişse de çayırda yürür gibi dangır dungur denize girilmemeli, ayağa diken batmasına karşı dikkatli olunmalıdır.
9. Deniz kenarında en ama en sevilen arkadaşlarla deve güreşi, frizbi gibi bi takım atraksiyonlara girilmeli, kıça başa karınca girme ihtimali göz önünde bulundurularak çayırda çimende kıyıda uyumaya kalkışılmamalıdır.
10. Akşamın bi saatine kadar denizde kalınmamalı, mal gibi yanmamalı, mütemadiyen 50+ faktör roc ya da vichy krem yüze çalınmalıdır.(roc krem giderken evde unutulmamalıdır ayrıyetten)
11. Akşam yemeği öncesi bikaç saat uyunup bünyeye enerji verilmelidir ki akşam-gece-sabaha karşı aktivitelerine güç toplansın.
12. Akşam yemeği sonrası bir miktar geyikten sonra giyinilip kuşanılıp ki çok da şart değil (şort-terlik de olur)saat 9-10 civarı harekete geçilmelidir.
13. Akabinde gelecek (ki kesin bu) mide faaliyetleri düşünülerek bira, şarap ya da tinto içilmemelidir. Onların yerine daha önceden markete sipariş edilen kırmızı elma binboa + redbull tercih edilmelidir ki aman sabahlar olsun, gece yarıda kalmasın.
14. İçme faslı kapalı bi mekan yerine açık havada, mümkünse esen bi yerde ve gürültülü, bol gülmeli, bol fotoğraf çekmeli bi şekilde gerçekleştirilmelidir.
15. Sonra en eğlenceli disko bar ne varsa bir bir girilip çıkılmalı her birinde ayrı ayrı dans edilmeli gündüz ve ayık kafayla yapılamayacak manasız ne hareket varsa hepsi yapılmalıdır.
16. Saat 3buçuk civarı bar-pavyon faslı kapatılmalı çorbacıya gitmeden, kalınan yere dönülmelidir ki sabah karşı denize girilecek bi de güneşin doğuşunu izleyecek enerji ve vakit kalsın.
17. Güneşi doğuşu enerjisizlikten izlenemeyecek olsa da en azından 1milyon tane yıldızı bir arada görmek için sahile gidilmeli en azından 10 dakika öylece gökyüzüne bakılmalıdır.
18. Ruha huzuru verdikten sonra sabah kahvaltısına sadece 4 saat kaldığı hesaba katılarak hemen uyunmalıdır.
19. Sabah kahvaltının akabinde tekrar bi miktar sohbet eşliğinde deniz aktivitesi gerçekleştirilmeli ve daha yol üzerinde gezilecek görülecek çok yer olduğu düşünülerek 2-3 gibi yola çıkılmalıdır.
20. Yol üstünde güzel manzaralı yerlerde durulup fotoğraf çekilmeli, bi daha ne zaman gelicez mantığı güdülerek yakın sayfiye yerleri ziyaret edilmeli, arada da bacaklar açılıp arabada gerilen bünyeler rahatlasın diye bira içmek üzere turistik bi yerde mola verilmeli, saat 1 gibi eve dönüş yapılmalıdır.
Bunların hepsini biiiiir bir yaşadım, test ettim, denedim, gördüm.
Aman hafta sonları bitmesin, aman arkadaşlarım uzağa gitmesin, aman bünyelerde enerji bitmesin:)
İyi geceler:)
http://fizy.com/#s/1ahv5k

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder